Prosta pasta z bobu , która świetnie sprawdza się podana z pieczywem, grillowanym mięsem, świeżymi oraz grillowanymi warzywami. Dzięki zmiksowaniu składników konsystencja tejże pasty jest kremowa i delikatna, a całość dosłownie rozpływa się w ustach. Przygotowanie wegańskiej pasty z bobu zaczynam od ugotowania mrożonego bobu. Przed ugotowaniem bobu nie rozmrażam, wkładam go do garnka, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Bób musi być dobrze miękki, gdyż po wystudzeniu miksujemy go z oliwą, czosnkiem i solą. ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...