Mama w ciąży może wypić kawkę mrożoną i to nawet dosyć zdrową. Wsypujemy do blendera łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki kawy inki i około 100 gram kostek lodu. Miksujemy. Następnie ściągamy ze ścianek poruszony lód. Dolewamy mleko, około 250 ml, dodatkowo do smaku można dodać odrobinę ulubionego syropu smakowego, wtedy najlepiej zrezygnować juz z dodawania w początkowej fazie cukru. Całość miksujemy pół minuty do uzyskania pianki, która świetnie prezentuje się w wysokiej szklance. Smacznego i nie dajmy się upalom! Skomentuj...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...