Omlet ten świetnie nadaje się na śniadanie, zwłaszcza gdy potrzebujemy dużo energii na czekający nas dzień. Omlet jest pyszny i w miarę szybko można go przygotować. Składniki: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 jajka szczypta soli łyżeczka masła masło orzechowe ulubiony dżem lub konfitura Wykonanie: Płatki zalać wrzącą wodą i zostawić by ostygły a następnie odlać nadmiar wody. Jajka wymieszać z solą i płatkami, rozgrzać masło na patelni i usmażyć omlet. Omlet posmarować masłem orzechowym i dżemem. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...