Omlet z płatkami owsianymi i masłem orzechowym

Omlet z płatkami owsianymi i masłem orzechowym

Omlet z płatkami owsianymi i masłem orzechowym

Omlet ten świetnie nadaje się na śniadanie, zwłaszcza gdy potrzebujemy dużo energii na czekający nas dzień.  Omlet jest pyszny i w miarę szybko można go przygotować. Składniki: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 jajka szczypta soli łyżeczka masła masło orzechowe ulubiony dżem lub konfitura Wykonanie: Płatki zalać wrzącą wodą i zostawić by ostygły a następnie odlać nadmiar wody. Jajka wymieszać z solą i płatkami, rozgrzać masło na patelni i usmażyć omlet. Omlet posmarować masłem orzechowym i dżemem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.