
Święta Wielkanocne to nie tylko baby ale i oczywiście wymyślne i słodkie mazurki. Cóż może być lepszego niż migdały połączone z karmelem. Moja mazurkowa propozycja na tegoroczne święta to mazurek z migdałów. Jestem pewna, że każdy miłośnik migdałów, nie będzie się mógł od niego oderwać. Składniki: Ciasto: 4 białka 300 g całych migdałów 200 g cukru olejek migdałowy Wierzch: 200 g cukru 100 g płatków migdałowych 3 łyżki ciepłej wody Wykonanie: Ciasto: Migdały zalać wrzątkiem, poczekać aż woda wystygnie i obrać ze skór... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...