Bardzo lubię fasolę w każdej odsłonie. Dziś fasola nakrapiana i czarne oczko z papryką i pomidorami. Danie to łatwo zrobić, wystarczy tylko dzień wcześniej namoczyć fasolę. Składniki: po ok. ½ szklanki fasoli czarne oczko i nakrapianej papryka czerwona 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka estragonu 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Wykonanie: Fasole zalać dużą ilością wody i zostawić na noc by namokła. Następnego dnia fasolę odcedzić, zalać niewielką ilością wody, doda... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...