
Fajny i prosty mazurek do przygotowania którego możemy zaprosić dzieci. Łamanie herbatników i czekolady to wielka frajda, a dekorowanie jeszcze większa. Wesołych świąt :) Składniki: 300 g herbatników 2 - 3 łyżki kakao 200 g roztopionego masła 1 łyżka masła do nadzienia 2 czekolady mleczne 1 czekolada mocno gorzka 300 ml śmietanki 30% lub 36 % bakalie do dekoracji Wykonanie: Spód: Herbatniki połamać, dodać kakao i zmielić blenderem. Przełożyć do miski, dodać masło i zagnieść masę. Formę wylepić herbatnikami i w... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...