Pyszne i sycące kotleciki jajeczne z groszkiem. SKŁADNIKI 1 jajko 5 jajek ugotowanych na twardo ser typu feta 100g koperek bułka kajzerka bułka tarta 100g groszku zielonego mrożonego ząbek czosnku olej do smażenia sól i pieprz WYKONANIE Mrożony groszek wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy ok.2 minut. Bułkę kajzerkę najlepiej taka czerstwą rwiemy na mniejsze kawałki dajemy do miseczki i zalewamy zimną wodą.Odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie bułkę odciskamy z wody i przekładamy do miski.Następnie dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)