Przepis na : śniadanie
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :) SKŁADNIKI 4 jajka ugotowane na twardo ogórek kiszony pół czerwonej cebuli szczypiorek sól,pieprz do smaku odrobina kurkumy łyżka majonezu łyżeczka musztardy pół łyżeczki chrzanu(opcjonalnie) WYKONANIE Ugotowane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach,można tez pokroić jajka w drobna kosteczkę. Dodajemy pokrojonego ogórka kiszonego oraz cebulkę tez w pokrojone w drobną kosteczkę. Dodajemy pokrojony szczypiorek ,dodajemy sól,pieprz i kurkumę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)