Zupa dyniowa z twarogiem białym wędzonym

Zupa dyniowa z twarogiem białym wędzonym

Zupa dyniowa z twarogiem białym wędzonym

 Jesienna zupa - dyniowa. Pyszna, gęsta, kremowa i rozgrzewająca. Składniki: 3 kg dyni (waga przed wydrążeniem) 2 ziemniaki, 300 ml bulionu, mała marchew, sól, pieprz grubo mielony, łyżeczka słodkiej papryki, twaróg biały wędzony, śmietana Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry, usuwamy pestki - oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem przez około 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję