Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru oraz jabłek jest słodki i kwaśny jednocześnie. Zimny podany prosto z lodówki dodatkowo orzeźwiający, a ciepły jest idealnym uzupełnieniem obiadu. Składniki: 2,5 l wody, 5 sztuk rabarbatu po ok 30 cm każdy, ok 1 kg jabłek, 10 łyżek cukru, łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wodę zagotowujemy. Jabłka obieramy ze skóry i wraz z rabarbarem kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na gotującą się wodę wraz z cukrem i cynamonem. Gotujemy około 5- 7 minut. Przed podaniem możemy odcedzić na sitku. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję