Ciasto na kruchym spodzie, z masą makową wzbogaconą o suszoną żurawinę, przełożone prażonymi jabłkami, a na wierzchu ser delikatnie opruszony cukrem pudrem. Składniki: na dużą blachę ciasto: 500g mąki, 250 g masła, 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia, 2 żółtka, łyżka jogurtu masa serowa: 750 g sera z wiaderka, 5 żółtek, budyń śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, masa makowa: 850 g masy makowej z bakaliami, 5 białek, 200 g żurawiny, 500 g prazonych jabłek...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...