Jaja zapiekane w skorupkach

Jaja zapiekane w skorupkach

Ten przepis to wspomnienie dzieciństwa. Pamiętam jak uczyliśmy się je robić na lekcjach z ZPT! A potem jadłam je już zawsze. Obowiązkowa pozycja na Wielkanocnym stole. Co nam trzeba? 5 jaj (najlepiej dużych) 2 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz – po 1/3 łyżeczki Masło klarowane do smażenia lub olej kokosowy lub zwykłe masło jak brak Bułka tarta 2 łyżki i łyżeczka Robimy! Jaja ugotować na twardo. Lekko ostudzić, aby nie parzyło w rękę Każde...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, majonez, kokosowe, wielkanoc, jajka faszerowane

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.