Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto)

Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto)

Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto)

SKŁADNIKI 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 ząbek czosnku 100 gr kaszy kuskus 150 ml wywaru warzywnego 100 gr pesto natka pietruszki oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 1 peperone rosso 1 peperone giallo 1 spicchio d'aglio 100 g di cous cous 150 ml di brodo vegetale 100 g di pesto prezzemolo olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Każdy plaster bakłażana smarujemy olejem, oprószamy solą, pieprzem i&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, kasza, papryka, kuskus, roladki

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.