Przepis na : obiad
Carbonara to jedno z tych dań, które budzą emocje. Dla jednych to kwintesencja włoskiej prostoty, dla innych temat do kulinarnych sporów – czy można dodać śmietanę? Czy lepszy jest parmezan czy pecorino? A co z boczkiem – wystarczy zwykły, czy koniecznie guanciale? Jamie Oliver, znany z kreatywnego podejścia do kuchni, prezentuje przepis, który łączy tradycję […] czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...