Czy wiesz, że pesto ma swoje korzenie w starożytnym Rzymie, gdzie mieszano bazyliszek z czosnkiem i oliwą? Dziś orzechowe pesto to popularny dodatek kulinarny o bogatym smaku i kremowej konsystencji. Zaskakujące jest, że 94% osób uważa, że domowe pesto smakuje lepiej niż to ze sklepu. Dlatego poznaj tajniki przygotowania orzechowego pesto i odkryj różnorodne wersje […] czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...