Wielu osobom wydaje się, że zrobienie domowego makaronu jest trudne i czasochłonne. Te wszystkie osoby są jednak w wielkim błędzie, bo aby przygotować makaron nie potrzeba ogromnych kulinarnych umiejętności, a jedynie trochę siły do wyrobienia ciasta :) Możemy oczywiście pójść na łatwiznę i skorzystać z miksera, który zrobi to za nas :) Trzeba wspomnieć, że kto nie miał okazji spróbować domowego makaronu , ten nie wie co traci :) Domowy makaron powinien być żółty, jędrny i rozpływać się w ustach po ugotowaniu :) D... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...