Domowe Pad thai z kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Od czasu do czasu mamy okazję przenieść się do odległej Tajlandii, skąd pochodzi ta potrawa. Pad thai przygotujemy bardzo szybko, maksymalnie w 15 minut. Musicie koniecznie spróbować. Jeśli nie jecie mięsa, możecie je przygotować z krewetkami, tofu. Sprawdź przepis na Pad Thai z krewetkami Składniki 2 piersi z kurczaka makaron ryżowy 1 pęczek dymki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 2 łyżki soku z cytryny olej do smażenia 100g orzeszkó... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...