Cykorię albo lubimy albo jej nie znosimy. Wiele jednak zależy od jej przygotowania. Do niedawna i ja nie zwracałam na nią uwagi. Jednak któregoś dnia sięgnęłam po nią w warzywniaku i zdecydowałam zrobić z niej kilka potraw. Pierwszym pomysłem na wykorzystanie cykorii było połączenie jej z jajkami i jogurtem - takie zestawienie świetnie komponowało się z mięsem. Cykoria z jajkiem i jogurtem SKŁADNIKI: 2 niewielkie cykorie 2 jajka 200 ml jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku 2 gałązki ko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...