Przepis na ten omlet mam od 15 lat. Był hitem w jednej z modnych trójmiejskich restauracji. Jakie było moje zdziwienie, kiedy przepis na ten omlet znalazłem w jednym z portali, a jeszcze większe, że to ja sam podałem go już w 2004. Najwyższy czas go przypomnieć. Robi się go szybko, no i wegetarianie się ucieszą. Składniki na 2 osoby. 2 cebula 0,5 szt. papryka czerwona 0,5 szt. ogórek świeży 0,5 szt. młoda cukinia 2 małe pomidory 1 łyżeczka curry - oryginalne indyjskie 10 dag mo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...