
Zapraszam na szybki przepis z wykorzystaniem jajek ugotowanych na twardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu. Jajka z anchois i kaparami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 16 filecików anchois 16 kaparków sól pieprz roszponka do przybrania Wykonanie: Jajka obieramy... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...