
Post Żurek na zakwasie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Zrobię oczywiście ale pozwolisz,ze dodam kostkę wędzona,grzybki suszone i troszkę galaretki od pieczonego schabu,to doda takiej tresci do smaku ok? do tego sporo zieleniny i liście laurowe,to nabierze takiego super brązowego,przepysznego koloru,pamiętaj,nie może zabraknąćprzesmażonej cebulki,przyprawy to podstawa musi być choć ciut pikanterii bo jak dołoźycie jajla,żurek zaczyna być mdły,pomoże w uzyskaniu smaku kilka kropel sosu sojowo-grzybowego,lub Maggi,ciut ,