Podane składniki wystarczą na 2 omlety o średnicy 20cm Składniki Jajka 4 Masło 2 łyżki Sól szczypta Pieprz opcjonalnie Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli, pieprzu, rozkłócić trzepaczką do jajek. Masło rozpuścić na patelni na średnim płomieniu. Wlać masę jajeczną. Zwiększyć płomień. Podważać co kilka sekund masę, by surowe jajko wypływało na wolne miejsce […] The post Omlet – przepis podstawowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...jak dla mnie to jajecznica w wersji rozbełtanej. ale każdy ma swoje definicje. ;)