Pączki wyrastające na zimno

Pączki wyrastające na zimno

Pączki wyrastające na zimno

Przepis na : deser

Kochani, mam dla Was sprawdzony przepis na pączki, które uwaga, uwaga! Nie wyrastają w ciepłym miejscu tylko wręcz odwrotnie w lodówce! Przepis jest naprawdę zaskakujący i pochodzi ze starych zapisków mojej mamy. Początkowo myślałam, że pączki się nie udadzą, ale się myliłam, bo są naprawdę smaczne :-)  Składniki: ciasto: mąka Szymanowska uniwersalna 1 kg, drożdże świeże 10 dag, mleko 500 ml, masło 10 dag, żółtka 5 szt, białka 4 szt, cukier waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka,  starta skórka z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pączki, desery, deser, ciasto ucierane

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.