Łaciate ciasto ze śliwkami. Szybkie, puszyste i bardzo proste do zrobienia. Składniki (blaszka 23/33): jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka pszenna 500 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 1 szklanka, olej 1 szklanka, kakao 2 łyżki, śliwki mrożone lub świeże ok. 600 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem. Następnie powoli wlewamy mleko i olej, nie przerywając miksowania. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Dodajemy do masy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.