Gnocchi z sosem pomidorowym

Gnocchi z sosem pomidorowym

Gnocchi z sosem pomidorowym

 Pyszne włoskie kluseczki gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą. Doskonały obiad bezmięsny. Składniki: 400 g gnocchi, 700 ml passaty pomidorowej, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku, 1 kulka mozzarelli, 2 łyżki oliwy, parmezan, bazylia, Sposób przygotowania: Wodę nastawić w garnku na makaron. Na wrzątek wrzucić gnocchi i gotować w osolonej wodzie przez 15 minut aż makaron będzie miękki. W osobnym garnku podsmażyć na oliwie pokrojony czosnek. Następnie dodać do czosnku passatę, ore... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatki

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję