Wiśnie i czekolada to idealny duet. Moje dzieciaczki uwielbiają to połączenie:) zapraszam. Składniki blaszka 25/33: Biszkopt: jajka 7 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 140 g, kakao 50 g, Warstwa wiśniowa: wiśnie świeże lub mrożone 500 g, Galaretka wiśniowa 3 szt, woda gorąca 3,5 szklanki, Krem: mleko 500 ml, cukier 7 łyżek, budyń czekoladowy 1 opakowanie, masło 200 g, Polewa: śmietanka 36% 100 ml, czekolada mleczna 50 g, czekolada gorzka 50 g, płatki migd... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.