Czekoladowe muffiny z malinami (wegańskie i bez cukru)

Czekoladowe muffiny z malinami (wegańskie i bez cukru)

Czekoladowe muffiny z malinami (wegańskie i bez cukru)

 Dzisiaj coś dla osób na diecie lub po prostu dla tych którzy unikają cukru. Bardzo proste, zdrowe i szybkie do zrobienia muffinki, odpowiednie dla wegan. Składniki: mąka orkiszowa lub pszenna pełnoziarnista 240 g, kakao lub karob 40 g, ksylitol 130 g, soda 1 łyżeczka, maliny świeże lub mrożone 100 g, mleko roślinne niesłodzone 270 g, maliny na wierzch muffinek świeże lub zamrożone kilkanaście sztuk, Sposób przygotowania: W dużej miesce wymieszać mąkę z ksylitolem, kakao oraz sodą. W oddzielnym naczyniu m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, ciasto

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.