Wielowarstwowe ciacho, które tworzy przepyszną całość😊 niestety jest bardzo pracochłonne, ale smak wynagradza🙂 Składniki blaszka 25/36: Ciasto kruche: mąka pszenna 200 g, margaryna 100 g, cukier puder 80 g, żółtka 2 szt. , proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śmietana 1 łyżka, Mak: mak 30 dag, cukier puder 1 szklanka, żółtko 1 szt, orzechy włoskie posiekane 5 dag, masło 5 dag, olejek migdałowy 1 łyżeczka, białka 5 szt, ser: ser twaróg 1 kg, masło 12 dag, cukier puder 30 dag, jaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.