Dla miłośników słodkości, dzisiaj ciacho z masą kokosową oraz kajmakową, przełamane kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. zapraszam:) Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 7 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 140 g, kakao 50 g, masa kokosowa: mleko 750 ml, kokos 300 g, cukier 3/4 szklanki, masło 250 g, mąka ziemniaczana 2 kopiate łyżki, krem kajmakowy: masa kajmakowa 1 puszka, masło 250 g, orzechy włoskie 250 g, do nasączenia: kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka, woda 200 ml, cukier 1 łyżeczka, ponadto:... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.