Udka z kurczaka pieczone na soli. Wychodzą rumiane i pełne smaku. PRZEPIS

Udka z kurczaka pieczone na soli. Wychodzą rumiane i pełne smaku. PRZEPIS

Udka z kurczaka pieczone na soli. Wychodzą rumiane i pełne smaku. PRZEPIS

Zawsze wydawało nam się, że kurczak pieczony na soli będzie po prostu bardzo słony. Wcale nie, jeśli wykonacie jeden krok. Udka wyjdą wspaniale rumiane i bardzo aromatyczne. Przepis na udka z kurczaka pieczone na soli Składniki: 4 udka z kurczaka (ćwiartki), 4 duże ząbki czosnku, 2 łyżki oleju , 1 kilogram soli, pieprz. Jak zrobić udka z kurczaka pieczone na soli? Czosnek posiekaj, oprósz solą , rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi noża lub widelcem. Można to też zrobić w moździerzu. Kurczaka oprósz solą i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.