W słodko-kwaśnej zalewie z delikatnie chrupiącą cebulką – śledziki po wiejsku świetnie sprawdzają się jako przekąska lub dodatek do chleba, ale są też wyborne w roli przekąski. Przepis jest wręcz banalny. Przepis na śledziki po wiejsku 500 gramów filetów śledziowych alla matias (w solance), 2 duże cebule lub 3 mniejsze, niecałe pół szklanki octu, szklanka wody, kopiasta łyżka cukru, pół szklanki oleju, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz. Jak zrobić śledziki po wiejsku? Śledzie odsącz z solanki, za...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...