Trwa sezon na szparagi i kalarepę. To właśnie teraz te warzywa są najlepsze. Dodałem pierś z kurczaka, a wszystko połączyłem kremowym sosem. Pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu wiosenny obiad. Przepis na potrawkę z kurczakiem, szparagami i kalarepą Składniki: 1 większa pierś z kurczaka, łyżka mąki pszennej, 1 duża cebula, 1 duża kalarepa lub 2 mniejsze, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 100 ml mleka, garść startego parmezanu lub innego podobnego twardego sera dojrzewającego, łyżka masła, sól, pieprz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...