Piersi z kurczaka najpierw są obsmażone, potem podduszone w kremowym sosie pieczarkowym. Danie to najbardziej lubimy z dodatkiem różnych kasz, ale świetnie smakuje też z makaronem czy po prostu z pieczywem. Przepis na kurczaka w sosie pieczarkowym Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka , 500 gramów pieczarek, 2 cebule, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc. 200 ml mleka, łyżka mąki pszennej, pół pęczka natki pietruszki, olej, sól, pieprz. – Składniki na 2 większe porcje. Jak zrobić kurczaka w sosie pi... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...