Mięso najpierw się obsmaża się na maśle, potem krótko dusi w porach. Sos jest podlany białym winem, dzięki czemu ma bardzo intensywny smak. Przepis na bitki duszone w porach Składniki: 2 piersi z kurczaka , 1 duży por (tylko biała część), pół szklanki wytrawnego białego wina, mąka pszenna, ćwierć kostki masła, czosnek granulowany, sól, pieprz. Jak zrobić bitki z kurczaka w sosie porowym? Piersi przetnij wzdłuż na pół, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Zostaw na jakieś ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...