Przepis na : śniadanie
Przy niemal nieskończonej ilości przepisów na jajecznicę wędzony boczek jest niewątpliwie jednym z najpopularniejszych jej składników. Nie można jednak tego powiedzieć o porze. Z jakiegoś powodu nie jest to szeroko stosowany dodatek do jajecznicy, co oczywiście nie znaczy, że w ogóle w tym zakresie nieznany. Jeśli jednak chodzi o mnie, to jajecznica z boczkiem i porem jest jedną z moich ulubionych i najczęściej wybieranych wersji tego dania. Polecam więc wypróbowanie tego banalnie prostego przepisu każdemu, k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...