Pyszne, mini drożdżówki do kawy na drugie śniadanie. Zawijane bułeczki nadają się również na następny dzień do pracy lub szkoły. Czas trwania: 2 h Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży ½ szklanki mleka ¼ łyżeczki soli 50 g masła 1/3 szklanki oleju 2 żółtka 1 cukier waniliowy ½ szklanki cukru Masa twarogowa: 250 g sera białego 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego cukier (opcjonalnie) Dodatkowo: białko cukier puder Przygotowanie: Ciasto: W dużej misce pokruszy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.