Przepis na : śniadanie
Sledz w slodkiej zalewie z cebula. Polaczenie smaku slonego sledzie, slodkiej zalewy i lekko chrupiacej cebuli. Czas wykonania: 30 min (+ 2 h 30 min oczekiwania) Ilosc porcji: 6 – 8 Skladniki: 600 g sledzi a’la Matias 3 cebule 1 mala smietana (200 g) Zalewa: 150 ml wody (2/3 szklanki) 2 sztuki lisci laurowych 3 sztuki ziela angielskiego 1 plaska lyzeczka cukru Przygotowanie: Sledzie moczyc 2 – 3 godzine w wodzie, aby pozbyc sie nadmiaru soli (mozna moczyc krócej, nawet 1 godzine wtedy sledzie be... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.