Ekspresowa sałatka warzywna. Wielbiciele mięsa mogą dodać także wędlinę lub śledzia. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 150 g pora 100 g sera żółtego 2 jajka 2 łyżki majonezu ¼ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pora pokroić w cieniutkie paseczki, ser natomiast w większe paski. Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Pobierz wersję do&... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.