Burak w roli głównej. Zdrowe i smaczne placuszki z burakiem i kuskusem. Pasują jako dodatek do mięs lub polane jogurtem stanowią pyszne wegetariańskie danie. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 2 średnie buraki 1/3 szklanki kaszy kuskus 1 jajko 2 ząbki czosnku 3 łyżki sezamu 1 łyżeczka tymianku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Buraki zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.