Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami

Jajka można przygotować w różnej formie, tym razem zrobiłam faszerowane. Są wyraziste i bardzo smaczne, lekko ostre za sprawą musztardy. Taki smaczny początek dnia:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 5-6 pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta sól szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić jajka na połówki […] Artykuł Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami pochodzi z serwisu Kuch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.