W zeszłym sezonie wielkanocnym wypróbowałam sposób na marynowane jajka w dość klasycznym wydaniu, bo z ziołami i opalaną cebulą w jasnej zalewie. Tym razem postawiłam na ciemne odcienie i azjatyckie smaki. Jajka marynowane w zalewie koreańskiej, to niezwykle aromatyczne połączenie skrajnych smaków, które razem tworzą pyszną kombinację świetnie pasującą do jajek. Jest tu słony sos sojowy, słodki miód, kwaśna cytryna i mocno charakterne chili, a całości dopełnia świeży szczypiorek i ziemisty sezam. Ogołocone z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)