Jajka w koreańskiej marynacie

Jajka w koreańskiej marynacie

Jajka w koreańskiej marynacie

W zeszłym sezonie wielkanocnym wypróbowałam sposób na marynowane jajka w dość klasycznym wydaniu, bo z ziołami i opalaną cebulą w jasnej zalewie. Tym razem postawiłam na ciemne odcienie i azjatyckie smaki. Jajka marynowane w zalewie koreańskiej, to niezwykle aromatyczne połączenie skrajnych smaków, które razem tworzą pyszną kombinację świetnie pasującą do jajek. Jest tu słony sos sojowy, słodki miód, kwaśna cytryna i mocno charakterne chili, a całości dopełnia świeży szczypiorek i ziemisty sezam. Ogołocone z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.