AVGOLEMONO CZYLI GRECKA ZUPA JAJECZNO-CYTRYNOWA

AVGOLEMONO CZYLI GRECKA ZUPA JAJECZNO-CYTRYNOWA

AVGOLEMONO CZYLI GRECKA ZUPA JAJECZNO-CYTRYNOWA

Przepis na : obiad

Za oknem mamy lato chociaż w kalendarzu wiosna. Niedługo jednak zaczną się wakacyjne wojaże i będziemy zajadali się arabską baklawą czy greckimi souvlaki. Dzisiaj zapraszam więc Was na grecką zupę jajeczno-cytrynową. Zupa jest orzeźwiająca, kremowa i delikatna. Ugotowana na bulionie mięsnym. Idealnie sprawdzi się u osób które lubią zupę ogórkową lub szczawiową. Składniki: 1 porcja rosołowa 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera biała część pora liść laurowy ziele angielskie 1/2 szklanki ryżu 3 jajka sok z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.