Mam dla was coś co zabierzecie do pracy i z pewnością nie będzie obojętne dla Waszego zdrowia. Zrobimy pyszny baton z gotowanego orkiszu i żurawiny ze szczyptą cynamonu!. Orkisz to ogrom witamin z grupy B, witamina PP, kwas krzemowy i oczywiście białko i błonnik. Nasz baton będzie miękki i wilgotny - zaopatrzcie się w folię spożywczą by opakować batony :). Do dzieła! i zapraszam do polubienia Kuchni PROzdrowotnej!Dla 2-3 osóbCzas przygotowania ok 1,5 godzinySkładniki:9 łyżek ugotowanego orkiszu3 łyżki suszon... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...