Przepis na : kolacja
Uwielbiam takie kremy, zawsze można sięgnąć do lodówki po taką zupkę, lekko podgrzać i jeść. Często biorę do pracy na lunch. Warzywa oczyścić i pokroić na małe kawałki, kalafiora podzielić na małe kawałeczki. Do garnka wlać wodę, dodać warzywa oprócz kalafiora. Ja lubię jeszcze dodać liście i gruby kawałek łodygi od kalafiora. Póżniej to wyrzucam, ale smak zostaje. Doprawić solą pieprzem, dodać curry. Zagotować i sprawdzić smak, następnie gotować 15 minut. Teraz czas na kalafiora i natkę pietruszki, gotować... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl