Bardzo dobra babka gotowana, polecam bardzo. Szpinak rozmrozić, mocno wycisnąć wodę. Odciśnięty szpinak zmiksować blenderem, wlać trochę oleju do szpinaku. Łatwiej się miksuje. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny ubić na puszystą masę. Do masy jajecznej powoli wlać szpinak, cały czas mieszając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy na przemian z olejem. Dokładnie wymieszać. Formę do babki gotowanej wysmarować masłem i obsypać kaszką manną. Wlać ciasto do formy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl