Przepis na : obiad
Dawno nie było go na moim blogu i niezbyt często w mojej kuchni gości ostatnio. Czas sobie i Wam o nim przypomnieć. Oto propozycja na kurczaka pieczonego z garnca. Powstał już jakiś czas temu: bez tłuszczu i zbyt wysokiej temperatury, a soczysty i pełen smaku. Zainteresowanych zapraszam do lektury: Składniki: 2-3 ćwiartki kurczaka (w zależności od ilości chętnych) mieszanka ulubionych ziół i przypraw (tu słodka papryka, kurkuma, gałka muszkatołowa, imbir) sól, pieprz biały ok 50 ml wody Przygotowanie: U... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...