Lekkie i delikatne babeczki dyniowe na oleju, to prosty przepis na szybko, wykorzystujący puree z dyni piżmowej lub hokkaido. Idealny pomysł na zamknięcie smaku jesieni w kilku kęsach! Puree z dyni nadaje babeczkom cudownego pomarańczowego koloru oraz wyjątkowego smaku, którego dopełnieniem są jesienne przyprawy, czyli cynamon i kardamon. Nie są słodkie, ale za to dzięki dyni oraz dodatkowi oleju wyjątkowo wilgotne i puszyste. Ten pomysł na babeczki z dyni opiera się na klasycznej zasadzie wypieków: wymieszaj suche ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.