Przepis na : kolacja
Mój autorski przepis na pizzę...ciasto pełnoziarniste z botwinką, serem feta oraz jajkiem sadzonym. Uwielbiam pizzę, ale powiem szczerze, że trochę znudziły mi się tradycyjne smaki i szukam czegoś nowego. T ak powstała pizza z jajem 🥚 Miałam w lodówce pęczek botwinki i początkowo miała być to pizza tylko z botwinką i serem feta, ale podczas robienia wpadłam na pomysł z jajkami - niestety miałam tylko 4 szt., a spokojnie 6 szt. by się zmieściło 😉 Składniki pasują do siebie idealnie, a pizza wyszła całkie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.