Jeżeli nie macie jeszcze pomysłu z czym podać jajka na Wielkanoc to polecam jajka faszerowane pieczarkami Składniki: - 5 jajek - 5 pieczarek - 1 cebula - kilka gałązek natki pietruszki - 1 łyżka masła - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz Najpierw gotujemy jajka na twardo. W między czasie obieramy cebulę i pieczarki i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę a gdy się zeszkli dorzucamy pieczarki. Pieczarki dusimy kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki z cebulą są już got... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...