Przepis na : sałatka
Sałatka wymaga przygotowania, jednak samo jej wykonanie jest już banalne. 1 porcja: 1 średniej wielkości burak 1 mniejsza lub pół dużej łodygi rabarbaru ok. 30 g sera feta lub sałatkowego typu feta 2 łyżki oliwy gałązka estragonu gruboziarnista sól Rabarbar myjemy, ale nie obieramy. Kroimy na ok. 1-1,5 centymetrowe kawałki. Polewamy łyżką oliwy, solimy solą gruboziarnistą i dodajemy rozmaryn. Odstawiamy na ok. 30 minut, najlepiej pod przykryciem. Pieczemy bez przykrycia przez ok. 10 minut, najlepiej z funkcją... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...